Jouw zolder naar beneden halen met een verlaagd plafond

Plafond-verlagen

Het is een veel voorkomend probleem: je hebt een zolder die vol staat met troep, maar je wilt er niet vanaf omdat er geen andere opslagruimte is. Wat doe je dan? Je gaat je plafond verlagen! Door een verlaagd plafond op uw zolder te installeren, kunt u een heel nieuw niveau van opslagruimte creëren die u kunt gebruiken om al uw extra spullen op te slaan. En het mooiste is dat het heel gemakkelijk te doen is. Alles wat je nodig hebt is wat basis timmervaardigheden en een paar gereedschappen. Dus als u op zoek bent naar een manier om meer opslagruimte aan uw huis toe te voegen, overweeg dan om een verlaagd plafond op uw zolder te installeren. Het is de perfecte oplossing voor iedereen die meer opslagruimte nodig heeft, maar zich niet wil ontdoen van zijn zolderrommel.

Gereedschap en materiaal

Om een verlaagd plafond op uw zolder te installeren heeft u het volgende gereedschap en materiaal nodig:

– Zaag (cirkelzaag of handzaag)

– Boor

– Schroeven (1/4 inch of groter)

– Spijkers (optioneel)

– Plafondtegels (genoeg om het gebied te bedekken waar je aan werkt)

– Draadhangers (optioneel)

Instructies

1. De eerste stap is het bepalen van de grootte van het gebied dat u met uw verlaagd plafond moet bedekken. Meet de lengte en de breedte van het gebied, en voeg dan twee voet aan elke meting toe. Dit geeft u de grootte van het frame dat u moet bouwen.

2. Snijd het hout voor het frame met behulp van een zaag. Als u een handzaag gebruikt, kunt u het beste iemand anders vragen u te helpen het hout vast te houden terwijl u het zaagt.

3. Zet het frame in elkaar door de stukken hout aan elkaar te schroeven of te spijkeren. Zorg ervoor dat u schroeven gebruikt die ten minste 1/4 inch in diameter zijn, zodat het frame is stevig.

4. Bevestig het frame aan de plafondbalken met schroeven of spijkers. Zorg ervoor dat u de gaten voor de schroeven voorboort, zodat ze er gemakkelijk ingaan.

5. Hang de plafondtegels aan het frame met draadhangers of schroeven. Volg de instructies van de fabrikant voor het bevestigen van de tegels.

Dat is alles! Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u gemakkelijk een verlaagd plafond op uw zolder installeren en extra opbergruimte creëren voor al uw spullen.