Hoe een printerverhuur bedrijf kiezen?

printer-huren

Als je voor je bedrijf een printer nodig hebt dan kun je overwegen om er een te huren in plaats van te kopen. Een printer huren met een servicecontract kan voordelig zijn als je veel moet printen en altijd op een werkende printer moet kunnen vertrouwen. Ook is het handig om een printer te huren als je juist niet veel print of een bijzondere printer nodig hebt zoals een groot formaat printer. Maar hoe kies je dan de juiste printer en een betrouwbaar printerverhuur bedrijf uit? 

Hoe kun je een printer huren?

Een printer huren kun je heel eenvoudig doen bij een printerverhuur bedrijf . Dit soort verhuurbedrijven bieden printers voor verschillende doeleinden, zoals laserprinters voor op kantoor of een grootformaat printer die in kleur op A0 formaat kan printen. Het voordeel van een printer huren is dat je geen duur apparaat hoeft te kopen als je een printer niet continu nodig hebt. Ook heb je geen omkijken meer naar toner en afdrukmateriaal als je een printer huurt met een servicecontract. En als de printer dienst weigert dan kun meteen een monteur langs laten komen om de printer te repareren zodat je zeker weet dat je altijd over een werkende printer beschikt.

Hoe kies je een betrouwbaar printerverhuur bedrijf ?

Als je hebt bepaald welke printer je nodig hebt, dan kun je op zoek naar een printer verhuurbedrijf. Als eerste criterium moet in hun aanbod de printer aanwezig zijn die je nodig hebt. Vervolgens kijk je naar de verhuurvoorwaarden. Heb je de printer maar kort nodig dan moet het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de printer enkele dagen of weken te huren. Let bij het aangaan van een huurcontract ook op of de printer wordt geïnstalleerd als hij wordt afgeleverd en of ook de bijbehorende randapparatuur zoals kabels kunnen worden geleverd. Als laatste punt is het aan te raden om een printer te huren bij een bedrijf waar je ook een servicecontract kunt afsluiten. 

Waarvoor zou je een servicecontract afsluiten als je een printer huurt?

De meeste printerverhuurbedrijven bieden de mogelijkheid om bij de huur van een printer een servicecontract af te sluiten. De inhoud van een servicecontract verschilt per aanbieder, maar doorgaans houdt het in dat je bij de huur van je printer ook papier en toner krijgt aangeleverd, en dat het wordt aangevuld als het op dreigt te raken. Daarnaast wordt de printer regelmatig onderhouden en bij mankementen kan er een monteur komen die snel het mankement kan verhelpen. Voor zorgeloos printen huur je dus een printer met een servicecontract.