Welke soorten developers zijn er?

Developers-inhuren

Als bedrijf kun je tegenwoordig niet buiten software zoals gebruikersapps voor klanten, boekhoudsoftware pakketten of een CRM-systeem. Je kunt veel van dit soort software als compleet pakket bestellen, maar als je iets zoekt wat nog niet bestaat dan moet je het op maat laten maken. De mensen die software ontwikkelen zijn software developers. Er bestaan verschillende soorten software talen waarmee software kan worden gemaakt. En Als je dus een specifiek stukje software wilt laten maken moet je software developers inhuren die de benodigde talen beheerst. Maar wat voor soorten software developers zijn er eigenlijk?

Wat voor soorten software developers bestaan er?

Als je software wilt laten ontwikkelen voor bijvoorbeeld een app of een management systeem heb je een specifieke programmeertaal nodig. Elke taal heeft zo zijn eigen doel en platform waar het voor gebruikt kan worden. Voor websites heb je bijvoorbeeld een HTML developer nodig en voor iPhone apps een iOS developer. De verschillende soorten developers kun je onderverdelen in front-end, back-end en full-stack developers. De front-end developer houdt zich vooral bezig met hetgeen wat je als gebruiker ziet, zoals een website of een applicatie. De back-end developer zorgt voor een goede koppeling tussen de database, front-end en de server. En de full-stack developer beheerst het hele pakket, dus zowel front-end als back-end.

Wat is het voordeel om een software developer in te huren?

Voor het ontwikkelen van software moet je specifieke programmeertalen kennen. Omdat er honderden programmeertalen bestaan is het onmogelijk om voor elke taal een developer in huis te hebben. En misschien heb je ook alleen tijdelijk een bepaald soort developer nodig voor een specifiek project. Bovendien kost het ontwikkelen van nieuwe software ook veel tijd, en zelfs als je een in-house development team hebt is het handig om bepaalde aspecten uit te besteden. Het inhuren van een developer biedt dan uitkomst. Je hoeft er geen nieuw personeel voor aan te nemen en deze developer zal zich alleen op het specifieke project focussen waar je hem voor inhuurt wat de doorlooptijd verkort en scheelt in de kosten.

Wil je ook een software developer inhuren voor een specifiek project? Als je software op maat wilt laten maken en daar developers voor zoekt, dan kun je terecht bij een software development bureau waar je developers kunt inhuren. Vaak werken deze developers op afstand, zodat je ook geen rekening hoeft te houden met bureau plekken of reistijd. Met de hulp van deze toegewijde en specialistische developers kun je snel nieuwe software op maat laten maken.